Høstkonsert 2002 – Se musikken – hør filmen

Tid: 24. november
Sted: Kongsberg Kino
Dirigent og konferansier: Morten Brenne

Denne gangen hadde konserten tittelen “Hør filmen – se musikken” og den ble lagt spesielt til rette for barn og unge, men det ble også noe for de voksne. De fleste musikkinnslagene ble illustrert gjennom filmklipp eller innslag på scenen. Det var lagt stor vekt på filminnslagene, som var spesialklippet for anledningen. Disse spente fra egenproduserte animasjoner via Filmavis med Kongsberg-knekk, eldre klipp med KLM-sketsjer og den uforglemmelige tegnefilmen “Løvenes Konge”.

Sceneinnslagene viste korpsmedlemmer i til dels nye og uvante roller – selv for KV-musikken. Kjente personer fra filmklassikere og tegnefilmer dukket glimtvis opp på scenen som en del av korpsets presentasjon av filmmusikken.

Konserten hadde en viss pedagogisk oppbygging der publikum ble mer bevisst samspillet mellom film og musikk, og ikke minst hva musikken betyr for å forsterke og underbygge handlingen i en film. I en del av innslagene fikk barn (og voksne) anledning til å delta gjennom gjetteleiker og sanger de fleste kjente igjen.

Se anmeldelse fra LP her.

Program

Før pause: Etter pause:
  • The Movies Fox Fanfare
  • James Bond
  • Holmenkollmarsjen
  • A Gershwin Portrait
  • The Music of Charlie Chaplin
  • Hva skjer nå? Hør på musikken og gjett hvordan filmen fortsetter.
  • The Lion King
  • Gjett filmen. Har du hørt musikken før?. Klarer du å knytte den til en film?
  • Cartoon.
  • When you wish upon a star