Høstkonsert 2003 – Norsk Aften – et radioprogram med norsk musikk

Tid: 16. november
Sted: Kongsberg Kino
Produsent: Morten Brenne
Programleder: Asgeir Spange Brekke

Denne gangen ville korpset presentere et drøyt timelangt ”radioprogram” med norsk musikk.

Programleder – eller det andre ville kalle konferansier – var den tidligere KV-musikkanten og Kongsberg-gutten Asgeir Spange Brekke. For mange er han antagelig bedre kjent som tidligere programleder i ”Norge rundt” og for sine reportasjer i Reiseradioen. Produsent for dette radioprogrammet var vår faste dirigent, Morten Brenne.

Programmet var som nevnt kalt ”Norsk Aften” og presenterte kun norsk musikk. Det er ikke nødvendig å gå ut av landet for å finne musikk som kan spilles av et janitsjarkorps. Det finnes utrolig mye å plukke blant som er skrevet av norske komponister. I løpet av programmet presenterte korpset et knippe musikkstykker som inneholdt noe for enhver smak. Flere av korpsets medlemmer var i ilden som solister. Velkomsten til publikum ble Johan Halvorsens mektige ”Fest-Polonaise”, mens den ikke helt ukjente ”Valdresmarsj” av Johannes Hansen rundet det hele av. Mellom disse numrene viste korpset bla. hvordan de ville forsøke å kvalifisere seg til NM-deltagelse for janitsjarkorps.

Videre skulle både bønder på bytur og bondestevne på Vestlandet illustreres musikalsk. Vi fikk besøk av et par skogtroll som ville gi sitt musikalske bidrag. Et utdrag av Kongsbergfilmen fra 1951 ble ledsaget i ord og toner, og Bør Børson og Jan Eggums stand-in stakk også innom.

Program

Før pause: Etter pause:
 • Fest-Polonaise
 • Suite no. 3
 • Bønder i Byen
 • Ved Nesland Kyrkje, på kornett: Inger Marie Holm Røed
 • På Vestlandsk Bondestevne
 • Så Seile vi på Mjøsa
 • Skogtrollet, på fagott: Ann Skullestad og Stein Asmundsen
 • En Natt Forbi, på vokal: Nils Rasmussen
 • Holmenkollmarsj
 • Bør Børson, på vokal: Asgeir Spange Brekke
 • Valdresmarsj
 • Festen er Over, på vokal: Nils Rasmussen