En flott og innholdsrik helg i Køge

Vi har vært på besøk hos vårt vennskapskorps  Køge Byorkester.

Helgen 24. mai til mandag 27. mai var vi i Køge. 

 

Tidlig fredag morgen reiste vi fra Kongsberg for å besøke Køge. Byen og korpsene har mange år med vennskap, og det var gledelig gjensyn for mange da vi ankom

fellesøvelse fredag kveld.

Det var mange stykker som endelig skulle øves inn sammen. Både Køge Byorkester sin dirigent, Arne Svendsen og KV- musikken sin dirigent Morten Brenne hadde flere stykker å øve på sammen med over 60 musikanter.

Fellesstykkene var:

  • 76 Trombones
  • Farvel til en slavisk kvinne
  • Bohemian Rhapsody
  • Overture 1812
  • Kom mai du skjønne milde
  • Velkommen i den grønne lund

Lørdag var det klart for en marsjrunde i Køge sentrum. Her var det mange mennesker og mye liv denne dagen, da det var Foreningenes dag.

Etter marsjrunden var det torgkonsert. Køge byorkester hadde sin avdeling og Kv- musikken en egen avdeling.  Som avsluttning spilte korpsene flere stykker sammen.

 

Søndag var det parkkonsert på Gamle Køge Gård. Dette er en flott park i Køge, og selv om ikke været var helt topp kom det publikum. Sammen med Køge Byorkester og Kv  -musikken var også sangeren Julie Berthelsen. Hun er kjent fra blant det danske Tvprogrammet Popstars. I 2002 kom hun på andre plass i konkurransen og vant folkets hjerter.

Julie Berthelsen er født i Aarhus, men vokst opp på Grønnland. Hun har også en kort periode bodd i Norge.

Konsertens høydepunkt var nok allikevel fellesnummeret Overture 1812 av Tchaikovsky. Det store orkesteret sammen med ekte kanoner og Herregården som bakgrunn, var absolutt en flott finale på helg fylt av musikk i møte mellom Køge Byorkester og KV- musikken.

Her er en liten snutt av slutten på Overture 1812

TUSEN TAKK TIL KØGE BYORKESTER FOR FLOTT VERTSKAP OG EN FLOTT HELG!

HÅPER VI SEES SNART IGJEN!