messing

90 år!

30.11. 2020

Det er 90 år siden KV-musikken ble stiftet. Den gang under navnet ”Vaabenarbeidernes Fagforenings Musikkorps”.

Det hele startet som et fritidstilbud til medlemmer i fagforeningen ved Kongsberg Våpenfabrikk. I slutten av 1950 – åra begynte man å ta inn medlemmer fra skolekorps, andre yrkesgrupper og bedrifter.

I 1964 skiftet korpset navn til Kongsberg Våpenfabrikks Musikkorps, eller KV-musikken.

I dag er KV-musikken et aktivt korps med medlemmer fra 16 år og oppover. En god blanding av mange yrkesgrupper, og  veldig mange er fortsatt  ansatt i bedrifter innenfor Kongsberg Teknologipark. Vi har et godt samarbeid med Kongsberg Gruppen og vi øver i lokaler i  Kongsberg Teknologipark.

2020 skulle være et år fullt av konserter, møter med andre korps og avsluttes med en god, tradisjonsrik showkonsert i Kongsberg Musikkteater 28.11. Denne uka skulle vi være sånn passe sliten og godt fornøyde.

 

Istedenfor har det blitt et annerledes år, med mange endringer, tilpasninger og avlysninger. Konserten 28.11 «90 år med smittsom glede» har vi valgt å flytte – så  12. mars prøver vi igjen, med «Over 90 år med smittsom glede».

Det ligger mange timer med planlegging, kostyme-leting, manusskriving, sceneutforming og ikke minst øving til konserten. Vi ønsker at publikum skal få oppleve dette! Vi har med oss danser, sangere og skuespillere fra egne rekker. Vi lover en konsert det virkelig er verd å få med seg!

treblås gruppe 12.2020

Vi hadde en konsert i februar. Helgen Norge stengte ned skulle vi vært på vennskapsbesøk til korps i Oslo. I vår skulle vi hatt besøk fra Køge Byorkester, i høst skulle Oktetten vært ute på masse spilleoppdrag og vi skulle alle vært på tur. November skulle vært en festmåned med samarbeidspartnere, korpsvenner, medlemmer og tidligere medlemmer.  Sånn ble det ikke. Det ble en annerledes 17. mai, en nedskalert Kanonlotterikonsert og en usikker høst.

Men det som er viktig er at vi sammen klarer å finne løsninger for å fortsette vår fritidsaktivitet og at vi fortsatt har glede av å møtes for å spille. Turer, besøk og konserter kommer tilbake.  brass

Resten av 2020 blir også annerledes, men vi fortsetter våre øvelser. Og kanskje dukker vi opp med noen julesanger nærmere jul.

Vi gleder oss til en mer normal hverdag, for KV-musikken er en aktiv og sprek 90 åring som trives best med å få vise seg frem!